Schokkende onthullingen over vechtpartij tussen fans RSCA en Standard

Schokkende onthullingen over vechtpartij tussen fans RSCA en Standard
Maandag 19 november 2018 - 12:35   I   door Redactie

Vrijdag stond de topper in het vrouwenvoetbal tussen Standard en Anderlecht op het programma. Dat is volledig uit de hand gelopen. De wedstrijd eindigde in een veldslag op de tribunes.

De Ultra's hadden op voorhand afgesproken in Luik. De politie was op de hoogte van de plannen en was dan ook aanwezig.

"Van beide teams waren er enkele tientallen fans van de harde kern present. Tien minuten na de rust is het ontaard. Ze gooiden met bommetjes en materiaal naar elkaar. De clans raakten slaags met elkaar, en veel gewone supporters vluchten in paniek naar het veld", vertelt Fery Ferraguzzi, de sportief verantwoordelijke voor het vrouwenteam van Standard, in Het Laatste Nieuws.

In de 80ste minuut ging het helemaal fout. Stoeltjes werden losgerukt en naar elkaar gegooid en de fans gingen met elkaar op de vuist. "De ref besloot meteen de match stil te leggen. Het waren geen mooie taferelen. Veel kinderen begonnen te wenen. Ik ben 38 jaar in België, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt."

Update 19/11 - 12:35

Het Belang van Limburg meldt dat de knokpartij tussen beide harde kernen op voorhand was afgesproken. "Voor de wedstrijd waren er wel al geruchten dat de ultra's van beide clubs afgesproken zouden hebben om een robbertje te vechten", klinkt het in de krant.

"De opkomst van Anderlecht-supporters was ook groter dan anders. Wat er met het stopgezette duel zal gebeuren, is nog niet bekend", staat er verder nog te lezen in HBvL.

Poll: Ben jij verrast door het gedrag van de Standard-en Anderlecht-fans

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024