Rode Duivels dreigen Roberto Martinez dan tóch te verliezen

Rode Duivels dreigen Roberto Martinez dan tóch te verliezen
Zaterdag 17 november 2018 - 14:03   I  

Roberto Martinez leidde de Rode Duivels op het WK in Rusland naar een derde plaats. Nu mikt de Spanjaard met zijn groep op succes in de Nations League en op het EK in 2020. Maar blijft Martinez nog tot dan aan het roer staan bij de nationale ploeg?

Marc Degryse denkt van wel. "Ik geloof eerlijk gezegd niet dat Roberto Martinez naar Real Madrid zal gaan. Ik denk dat hij met deze groep Europees kampioen wil worden. Hij gelooft daarin, zijn spelers geloven daarin, hij zou gek zijn om het niet te proberen", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

"De grote ploegen zullen na 2020 ook wel geïnteresseerd zijn", spreekt Degryse verder over een vertrek van de bondscoach. "Mocht hij toch eerder vertrekken, dan moeten we niet panikeren. De spelers zouden dat wel vervelend vinden, maar op zich hoeft het geen drama te zijn. Martinez heeft uitstekend werk geleverd, maar een evenwaardige vervanger kan met deze groep net zo goed Europees kampioen worden, daar ben ik van overtuigd", benadrukt Degryse.

"Elke goeie coach kan met deze groep resultaten behalen"

De analist maakt zich dus geen zorgen over een vertrek van Martinez. "Er is sinds de wedstrijden tegen Brazilië en Japan op het WK iets fundamenteels veranderd aan deze ploeg: de Rode Duivels kunnen een wedstrijd naar hun hand zetten, ze hebben het gevoel dat ze de winst altijd kunnen afdwingen."

"Tegen Frankrijk hebben ze nog één misstap begaan, daar waren ze tactisch naïever dan de tegenstander, maar voor de rest zijn ze nu zo sterk geworden, dat elke goeie coach met deze groep resultaten kan halen", besluit Degryse.

Poll: Is Martinez de juiste man voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024