Ex-speler Anderlecht brengt hallucinant verhaal over Mogi Bayat naar buiten

Ex-speler Anderlecht brengt hallucinant verhaal over Mogi Bayat naar buiten
Zaterdag 17 november 2018 - 15:02   I  

Mogi Bayat zit momenteel nog steeds achter de tralies op verdenking van fraude en witwaspraktijken. De spelersmakelaar foefelde er de voorbije jaren op los en dat blijkt uit de verhalen die nu naar buiten komen.

Nabil Jaadi, op dit moment 22 jaar oud en werkloos na passages bij Anderlecht en Udinese, brengt in de Franstalige krant La Dernière Heure een hallucinant verhaal over Bayat naar buiten. De makelaar beloofde Jaadi de hemel, maar het werd voor het jonge talent uiteindelijk gewoon de hel.

"Er hebben zich vreemde dingen afgespeeld tijdens die wintermercato"

Het verhaal begint in 2014. Jaadi is op dat moment 17 jaar en een groot talent in de jeugdreeksen van Anderlecht. “Ik lag nog zes maanden onder contract, maar ik kwam niet meer aan spelen toe omdat ik mijn contract nog niet had verlengd. Aanvankelijk dacht ik bij Anderlecht te blijven, maar tijdens de wintermercato in januari hebben zich vreemde dingen afgespeeld", steekt Jaadi van wal.

“Op dat moment was Christian Negouai (ex-speler van Standard, nvdr.) mijn manager. Maar bij Anderlecht drukten ze me op het hart dat, als ik er mijn contract wilde verlengen of een mooie transfer wilde realiseren, ik Mogi Bayat moest nemen als makelaar. Ik was jong en heb dat advies blindelings gevolgd. Zeker omdat Mogi toentertijd een goede reputatie had.”

"Mogi kwam met vier clubs op de proppen: Arsenal, Liverpool, Inter en AC Milan"

“De transferperiode duurde nog maar enkele dagen toen ik Mogi een eerste keer heb ontmoet. Hij kwam onmiddellijk opdraven met aanbiedingen van vier clubs: Arsenal, Liverpool, Inter en AC Milan. Hij zei ‘Kies een club en ik regel alles.’ Ik koos voor Arsenal, een club waar ik altijd al van had gedroomd.”

Het liep uiteindelijk niet zoals gepland. “Op de laatste dag van de mercato kreeg ik telefoon van Mogi. ‘We gaan naar Italië. Je kan er bij Udinese tekenen’, zei hij. Volgens hem wilde Udinese meer betalen dan Arsenal en wilde Anderlecht het bod van de Engelsen daarom niet aanvaarden.”

“Het werd dus Udinese, dat 1 miljoen euro voor mij betaalde. Dat is toch een enorm bedrag voor een speler die nog niet eens prof was. Ik kon naar de Serie A en was blij dat ik een transfer beet had”, besluit Jaadi.

Werkloos

Uiteindelijk kon Jaadi het nooit waarmaken bij Udinese. Hij stond tussen 2015 en 2018 op de loonlijst bij de Italiaanse subtopper, maar kon zich niet doorzetten. Nu is de Marokkaanse Belg 22 en is hij werkloos. Een schrijnend verhaal van een jonge speler die het slachtoffer werd van een malafide spelersmakelaar.

Poll: Mag Bayat voor jou ooit nog terugkeren in het voetbal?

TAGS  I  Anderlecht  I  Udinese  I  Arsenal  I  AC Milan  I  Liverpool

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024