Tom De Sutter onthult pijnlijke details over vertrek bij Club Brugge

Tom De Sutter onthult pijnlijke details over vertrek bij Club Brugge
Zaterdag 17 november 2018 - 20:03   I  

Tom De Sutter (33) zit na zijn teleurstellende passage bij Sporting Lokeren zonder werkgever. Na zijn vertrek bij Club Brugge belandde de carrière van de aanvaller in het slop. Dat het financiële luik bij zijn transfer naar Turkije de bovenhand nam, maakt het nu allemaal wat pijnlijk.

In een interview met Het Laatste Nieuws onthult De Sutter dat zijn keuze voor Bursaspor vooral gebaseerd was op het financiële luik en het feit dat hij in Turkije eens van een andere cultuur kon proeven. Maar mede door zijn overstap naar Bursaspor geraakte zijn carrière later in het slop.

"Financieel was Bursaspor een goeie overstap"

"Financieel was Bursaspor een goeie overstap", bekent De Sutter. "Preud'homme (op dat moment coach bij Club Brugge, nvdr.) kwam bij mij en vroeg: 'Tom, je verdient hier goed. Is het de moeite daar?' 'Bijna het dubbele', zei ik. 'Het is goed, ga maar', zei Michel."

"Ik was toen dertig jaar en wou nog eens goed verdienen. Het financiële was één iets, maar ik wou ook eens in het buitenland spelen. Een andere cultuur, de sfeer in de Turkse competitie. En uiteindelijk was het verrijkend, ons gezin is er hechter door geworden."

(Lees verder onder de foto)

"Ik wil nog één keer mezelf bewijzen"

Als blijkt dat er voor het einde van dit kalenderjaar geen concrete interesse is, houdt De Sutter het voor bekeken. Een einde in mineur dreigt voor de targetman. "Eigenlijk wel. Zeker na wat er in Lokeren is gebeurd, zou dit geen mooie manier zijn om afscheid te nemen van het voetbal."

"Op lange termijn is dit (wijst naar de padelvelden) mijn ding wel. Ik vind mijn draai in wat ik nu doe, maar toch. Ik wil nog één keer mezelf bewijzen. Nog één keer tonen dat ik het kan. En op gepaste wijze afscheid nemen", besluit De Sutter.

Poll: Verdient De Sutter nog een kans in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bursaspor  I  Lokeren

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024