Schokkende onthullingen over matchfixing door Bart Vertenten

Schokkende onthullingen over matchfixing door Bart Vertenten
Zaterdag 17 november 2018 - 23:08   I  

Bart Vertenten werd eerder deze week vrijgelaten onder voorwaarden, maar hij wordt wel nog steeds verdacht van matchfixing en criminele organisatie. Een maand nadat de arbiter werd opgepakt, zijn er opnieuw schokkende onthullingen omtrent matchfixing - door Vertenten - opgedoken.

De Morgen schetst op basis van bewijsstukken die het kon inkijken de situatie. Hoewel Vertenten sommige zaken tegenspreekt, is het wel duidelijk dat hij geen propere handen heeft.

"Op zaterdag 24 februari worden op de op twee na laatste speeldag van de Jupiler Pro League vier wedstrijden afgewerkt. Vooral onderaan in het klassement is het spannend. Het gaat tussen de door een Qatarese emir gefinancierde KAS Eupen en traditieclub KV Mechelen, waar Veljković huismakelaar is. Hij heeft tijdens de winterstop zes nieuwe spelers aangeleverd, maar geen van zijn versterkingen heeft gerendeerd."

"KV Mechelen ligt nog altijd twee punten voor op Eupen, maar moet nu thuis aan de slag tegen Charleroi. Eupen ontvangt zelf het op papier zwakke Lokeren. In minuut 82 fluit Bart Vertenten bij 1-1 een strafschop voor Mechelen na wat je op grond van tv-beelden eerder zou beoordelen als een schwalbe van Nicklas Pedersen. Helaas: keeper Parfait Mandanda duikt in de goede hoek. Deze strafschop had de redding kunnen betekenen voor KV Mechelen, maar het blijft 1-1. Als Eupen later op de avond met 3-2 wint, staat Mechelen plots laatste. Met gelijke punten als Eupen, maar een doelpuntensaldo van -1."

(Lees verder onder de foto)

Vertenten tegen Veljkovic "Er is geen videoref. Da's makkelijker"

"Twee dagen na deze wedstrijd horen de speurders hoe ref Bart Vertenten na een gemiste oproep terugbelt naar Veljković. Die heeft het over de match die volgt, zaterdag. Vertenten is aangeduid voor Antwerp-KAS Eupen. Veljković: “Antwerp moet winnen, hé.” De speurders horen Vertenten zeggen dat er normaal gezien geen videoref zal zijn. Hij zegt: ”Da’s makkelijker.” Tenminste, zo staat het in de synthesenota’s van de politie. Vertenten en zijn advocaat Hans Rieder betwisten die weergave."

Door de telefoontjes tussen Veljkovic en Vertenten, is het wel duidelijk dat ook die laatste niet zuiver is. "Voor de speurders is het vanaf dit moment glashelder dat de degradatiestrijd slechts in beperkte mate wordt beslecht op het gras, maar hoofdzakelijk door makelaars en corrupte scheidsrechters. Op dinsdag 25 februari beveelt onderzoeksrechter Raskin een afluisteroperatie op gsm’s van Thierry Steemans en Stefaan Vanroy, de financiële en de sportieve directeur bij KV Mechelen. Voor de speurders wordt het een monnikenwerk."

Poll: Vind jij dat Vertenten nog matchen mag fluiten?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Eupen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024