KV Mechelen zet indrukwekkende zegereeks verder

Zaterdag 17 november 2018 - 22:24   I

KV Mechelen is niet meer te houden. Zaterdagavond heeft het voor de negende opeenvolgende keer gewonnen in de Proximus League. Tegen Lommel leek de fiere leider nog even in de problemen te komen, maar in de slotfase bezorgde Joachim Van Damme zijn team de drie punten.

Na zes minuten spelen zat Mechelen al op rozen. De Camargo zorgde voor de 1-0, uiteindelijk ook de ruststand. Kort na de rust verdubbelde Swinkels de voorsprong en leek de match gespeeld. Al zeker omdat Lommel-speler Bitsindou op slag van rust rood had gepakt.

Niets was minder waar. De bezoekers beten van zich af en via Rocha en Brebels werd het zelfs 2-2. In de absolute slotfase ging Mechelen alsnog op en over Lommel. Na een discutabel doelpunt - De Camargo leek een overtreding te maken - joeg Van Damme de 3-2 tegen de touwen. De ref liet begaan en zo trok Mechelen uiteindelijk toch aan het langste eind.

Poll: Gaat Mechelen promoveren?