Debacle maakt iets duidelijk bij Rode Duivels: "Er is meer aan de hand"

Debacle maakt iets duidelijk bij Rode Duivels:
Maandag 19 november 2018 - 08:06   I  

Het land staat in en rep en roer na de verrassende nederlaag van de Rode Duivels. De pijnlijke 5-2 komt hard aan bij iedereen die de nationale ploeg een warm hart toedraagt.

Ludo Vandewalle, Chef Voetbal bij Het Nieuwsblad, zag hoe de Rode Duivels alles uit handen gaven. "Bloed, zweet en tranen. En daar kunnen de Rode Duivels dus niet mee om. Een 0-2-voorsprong was niet genoeg om begin juni naar Portugal te reizen. Een kaartenhuisje was het. Helemaal ineengestort", klinkt het in de krant.

"De Zwitsers waren goed en hadden er zin in, maar de nummer één van de wereld mag dit niet uit handen geven. Wat een teleurstelling. Lang geleden dat we nog zo'n wrang gevoel na een wedstrijd van de Rode Duivels bleven zitten. Ze dachten dat het binnen was, gingen arrogant voetballen en konden het daarna niet meer omkeren. Pijnlijk om dan zo af te gaan."

"Er is meer aan de hand"

"Dat weten we ook weeral: met De Bruyne, Vertonghen, Vermaelen, Lukaku en Dembélé ontbraken veel te veel sleutelspelers. Maar als je zo gunstig aan een wedstrijd kunt beginnen - nauwelijks de kleedkamer uit en al 0-2 voor - is er veel meer aan de hand dan alleen het missen van die spelers. Dan heb je het gewoon slecht gedaan", concludeert Vandewalle.

Poll: Is er meer aan de hand dan enkel wat blessures?

TAGS  I  Zwitserland  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024