Dit zeggen buitenlandse media over afgang Rode Duivels: "Pijnlijker kan niet"

Dit zeggen buitenlandse media over afgang Rode Duivels:
Maandag 19 november 2018 - 09:13   I  

De pijnlijke nederlaag van de Rode Duivels in en tegen Zwitserland (5-2) gaat de wereld rond. De buitenlandse media reageren verrast, maar zijn tegelijkertijd niet mals voor onze nationale ploeg.

L'Équipe: "Het prachtige België ontploft als een ballon"

"De Belgen hadden al vroeg in de wedstrijd alle troeven in handen om zich voor het minitoernooi in juni 2019 te kwalificeren", schrijft L'Équipe. "Elvedi liet Thorgan Hazard al vroeg in de partij twee keer scoren. De eerste goal kwam er na een enorme fout, de tweede na een niet-ingrijpen van de Mönchengladbach-verdediger."

"De Zwitser compenseerde zijn fouten door het vierde tegendoelpunten te scoren. Hij kwam goed in op een voorzet van een indrukwekkende Shaqiri. Zijn 4-2 stond synoniem voor de kwalificatie, want eerder was Zwitserland er na een penalty van Rodriguez en een tweeklapper van Seferovic in geslaagd om de situatie helemaal om te keren. Het prachtige België van het eerste kwartier was als een ballon ontploft. Gekoeld door de winter in Luzern."

(Lees verder onder de foto)

AS: "Pijnlijker kan niet"

“De uitschakeling van het nummer één van de FIFA-ranking en het nummer drie van het voorbije WK is onverklaarbaar”, klinkt het bij het Spaanse AS. “Vooral ook omdat die na zeventien minuten 0-2 voor stond na twee goals van het ‘broertje’: Thorgan Hazard. De aanvaller van Borussia Monchengladbach profiteerde van een vreselijke blunder van Elvedi om Sommer, zijn ploegmaat in Duitsland, na 68 seconden al een eerste keer te grazen te nemen."

"Hij verdubbelde na voorbereidend werk van Tielemans de score met een knap afstandschot en zit nu aan drie goals bij de nationale ploeg. De Rode Duivels zagen de 0-2 op het scorebord blinken, maar gingen niet op zoek naar meer terwijl Zwitserland de ‘remontada’ inzette. Het werd zelfs 5-2. Batshuayi en Boyata probeerden het nog, maar de ploeg van Roberto Martínez ziet zo op de pijnlijkst mogelijke wijze de Final Four door de neus geboord.”

Algemeen Dagblad: "Een onmogelijke Zwitserse missie, zo leek het"

"België stond al na zeventien minuten met 0-2 voor in de Swissporarena in Luzern dankzij twee goals van Thorgan Hazard. Een onmogelijke Zwitserse missie, zo leek het, maar daar wilden ze niets van weten", merkt het Nederlandse Algemeen Dagblad op.

"De laatste keer dat de nationale ploeg van Zwitserland terugkwam na twee goals achterstand was tachtig jaar geleden (9 juni 1938), toen Duitsland met 4-2 werd verslagen tijdens het WK van 1938 in Frankrijk. Seferovic werd de eerste speler die een hattrick maakte tegen België sinds Igor Belanov (Sovjet-Unie) tijdens de 4-3 overwinning op het WK 1986 in Mexico.”

Poll: Was dit de slechtste match die jij ooit zag van de Rode Duivels?

TAGS  I  Zwitserland  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024