Vincent Kompany geen Rode Duivel meer?

Vincent Kompany geen Rode Duivel meer?
Dinsdag 20 november 2018 - 07:10   I   door Redactie

Vincent Kompany is een probleemgeval voor de Rode Duivels. Dat zegt Marc Degryse. Ook Het Laatste Nieuws is scherp in zijn analyse voor de verdediger, die echt slecht speelde tegen Zwitserland.

"Kompany zweeg na de wedstrijd. Schuwde zijn verantwoordelijkheid. Naar het beeld van zijn wedstrijd. Hoegenaamd niet de leider achterin die hij hoort te zijn. Evenmin die technisch onderlegde, getalenteerde verdediger zoals we hem kennen. Zowel defensief als in de opbouw - het aantal keren dat hij, al dan niet onder druk, balverlies leed, was frappant", aldus de krant.

Ook Degryse ziet een groot probleem. "Kompany hoeft niet langer 60 wedstrijden per jaar te spelen, maar wel een stuk of 30 à 40. Ik dacht aanvankelijk dat hij aan dat aantal wel zou komen. Niet dus. Dat blijkt nu. We moeten vaststellen dat Pep Guardiola het huidige niveau van Kompany sneller geconstateerd heeft dan wij. (denkt na) Het feit dat hij zaterdag op de laatste training ontbrak, is ook een probleem, hé", stelt Degryse.

"De bondcoach was niet zeker of Batshuayi twee wedstrijden in vier dagen kon spelen, maar dat geldt nog meer voor Kompany. Je moet je net bij hem afvragen of hij het aankan. Kompany had officieel geen last, maar zo oogde hij niet. Wegens een gebrek aan wedstrijdritme. Kijk, als Kompany bij City maar zo weinig meer mag meedoen, is hij dan wel nog goed genoeg om bij de Rode Duivels te voldoen aan de hoge verwachtingen? Hij zit ook met die vraagtekens, hoor."

Zo rijst de vraag hoe lang Kompany nog Rode Duivel gaat zijn. Op deze manier hebben beide partijen er immers nog weinig aan.

Poll: Denk jij dat het beter is dat Kompany niet meer opgeroepen wordt?

TAGS  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024