'KRC Genk moet sterkhouders noodgedwongen verkopen'

'KRC Genk moet sterkhouders noodgedwongen verkopen'
Dinsdag 20 november 2018 - 08:00   I   door Redactie

Racing Genk heeft vorig seizoen een winst van 3,3 miljoen euro geboekt. De Limburgers eindigden zo al voor de derde keer op rij in de groene cijfers. Daardoor is de schuld quasi weggewerkt en werd er een aardige reserve opgebouwd.

Toch is er ook een maar aan de geweldige cijfers van Genk. "Ondanks de groene cijfers lijdt Genk toch opnieuw een exploitatieverlies dat enkel met inkomsten van transfers werd goedgemaakt. De omzet van 19,3 miljoen - in een jaar zonder Europees voetbal, maar mét een bekerfinale - alleen al ligt lager dan de loonlast van 19,7 miljoen", schrijft Het Laatste Nieuws

"Wel positief is dat het eigen vermogen blijft groeien. Dat stijgt van 43,9 miljoen naar 47,2. Daarmee heeft KRC een grote reserve opgebouwd en kan het zich zelfs één of meerdere magere jaren permitteren. Al lijken die ver weg. Sportief gaat Genk hard, maar met onder meer Trossard, Berge, Samatta, Pozuelo én Malinovskyi zitten er vroeg of laat ook weer enkele lucratieve uitgaande transfers aan te komen."

Poll: Denk jij dat Genk volgend seizoen een heel andere ploeg zal hebben?

TAGS  I  KRC Genk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024