Rechtzetting: Stijn Stijnen verontwaardigd over "fake news"

Rechtzetting: Stijn Stijnen verontwaardigd over
Dinsdag 20 november 2018 - 11:19   I   door Redactie

Op dinsdag 3à oktober verscheen op deze site een artikel onder de titel 'Stjin Stijnen betrokken in verdachte zak rond gokmaffia's. Deze titel verkondigt ondubbelzinnig dat ik verwikkeld zou zijn in een louche zaak rond criminele weddenschappen. Een andere uitleg kan hier niet aan gegeven worden.

In het artikel zelf wordt evenwel geen enkele aanwijziging of duiding gegeven die deze titel kan verklaren. Niet één feitelijk gegeven wordt door de journalist vermeld. Dit kan ook moeilijk anders nu ik zelf op geen enkele, maar dan ook op geen enkele wijze weet heb van enige gokfraude die aan mijn persoon zou kunnen gelinkt worden, laat staan dat ik 'betrokken zou zijn' zoals de journalist beweert bij deze onverwikkelijke zaken van één van of andere maffiaorganisatie.

De journalist die het artikel schreef en mijn naam bevuilde, contacteerde mij niet en vroeg mij niet om een reactie, wat deontologisch allerminst correct is. Ik ben overigens nooit verhoord door enige politiedienst en zou ook totaal niet weten waarom ik zou moeten verhoord worden. Ik houd mij als trainer met het sportieve beleid bezig van Patro Eisden Maasmechelen en was niet in functie toen volgens de beweringen van oud-voorzitter Craybex er 'abnormaal veel rode kaarten en penalty's vielen'.

Deze berichtgeving is dus niet enkel tendentieus, maar ook totaal foutief en ten zeerste schadeberokkenend. In tijden waarin de Belgische voetbalwereld door de operatie 'Propere Handen' in shock verkeert, is dergelijke compleet foute nieuwsverspreiding bijzonder lakbaar. Dit fake nieuws treft mijn professioneel, maar ook mijn familiaal leven en is ontoelaatbaar.

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024