Manager Carrasco schept duidelijkheid over vechtpartij en situatie

Manager Carrasco schept duidelijkheid over vechtpartij en situatie
Woensdag 21 november 2018 - 07:49   I   door Redactie

Yannick Carrasco was er niet bij tijdens de voorbije interlands van de Rode Duivels. De speler had problemen met zijn visum en mocht daarom China niet verlaten. VTM Nieuws weet intussen wat er aan de hand is.

Carrasco was namelijk betrokken bij een vechtpartij met een van zijn ploegmaats bij Dalian Yifang. Het incident vond al in augustus plaats op training, maar de informatie komt nu pas naar buiten. Na een conflict op training zou Carrasco Jin Pengxiang een mep hebben verkocht.

De Chinees brak daardoor zijn neus en kwam sindsdien niet meer in actie. Carrasco bood hem een schandevergoeding van 10.000 euro aan, maar Pengxiang zou dat geweigerd hebben. Intussen heeft hij een rechtszaak aangespannen.

Het paspoort van Carrasco werd afgepakt en daardoor kon hij het land niet verlaten. Zo kon hij niet aantreden tegen IJsland en Zwitserland. Bondscoach Roberto Martinez hecht veel belang aan professionalisme op en naast het veld. Of dit gevolgen heeft voor de interlandcarrière van Carrasco is nog niet bekend.

Update 21/11 - 07:49

Christophe Henrotay, de makelaar van Carrasco, heeft bij Het Laatste Nieuws gereageerd. "De club wilde Yannick niet laten vertrekken zonder dat het dispuut tussen hem en de ploegmaat opgelost was", vertelt Henrotay. "Daarom werd zijn paspoort ingehouden."

"Wij hebben ons nu publiekelijk geëxcuseerd en daarmee is de kous voor ons en voor de club af. Het seizoen in China is afgelopen, Dalian is gered en Yannick kan binnen enkele dagen dus probleemloos op vakantie vertrekken."

Zwijggeld

Tot een rechtszaak zal het volgens Henrotay niet komen. "Er loopt geen enkele gerechtelijke procedure tegen Yannick. Ook de cowboyverhalen dat hij zijn ploegmakker zwijggeld zou hebben betaald, zijn totaal uit de lucht gegrepen."

Poll: Moet Carrasco een tijd geschorst worden voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024