'Luc Devroe neemt beslissing over vertrek bij Anderlecht'

'Luc Devroe neemt beslissing over vertrek bij Anderlecht'
Woensdag 21 november 2018 - 07:10   I   door Redactie

Verrassing op Anderlecht. Marc Coucke wil Michael Verschueren de sportieve baas maken, maar er zou ook nog een andere sportief directeur komen.

Aanvankelijk werd Luc Devroe aangesteld als sportief directeur, maar Coucke is niet tevreden over hem. Daarom kijkt hij naar het buitenland om een nieuwe sportief manager te vinden. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

"In de wandelgangen wordt geopperd dat Anderlecht het sportieve beleid en alles wat eronder valt zou moeten overdragen aan een type Leonardo, de Braziliaan die jaren geleden de functie van general manager bekleedde bij PSG", klinkt het.

"Het profiel - een grote carrière als speler, internationale uitstraling en vlot meertalig - zou iedereen charmeren op Neerpede. En: een buitenstaander met frisse ideeën zou een einde kunnen maken aan het hokjesdenken bij Anderlecht."

Update 21/11 - 07:10

Volgens Het Nieuwsblad staat het zo goed als helemaal vast dat Luc Devroe vertrekt bij Anderlecht. Hij zal eerstdaags een beslissing nemen over zijn toekomst. "Anderlecht houdt er sterk rekening mee dat Luc Devroe de club straks vaarwel zegt. Devroe is nu nog op vakantie, maar werd door voorzitter Marc Coucke opzijgeschoven na een resem mislukte zomertranfers. Michael Verschueren wordt sowieso de nieuwe sportieve baas, maar hij is geen voetbalexpert", schrijft de krant.

"Als Devroe niet blijft, heeft Verschueren Junior dus een nieuwe rechterhand/adviseur nodig. Daarom startte paars-wit al de zoektocht naar een nieuwe sportief directeur. Het gedroomde profiel: iemand die de Belgische markt overstijgt en deuren opent bij (grote) buitenlands clubs."

Poll: Goed idee van Coucke?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024