Onmiddellijke degradatie voor KV Mechelen en Waasland-Beveren?

Onmiddellijke degradatie voor KV Mechelen en Waasland-Beveren?
Woensdag 21 november 2018 - 08:46   I  

Dejan Veljkovic heeft de speurders in het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in het Belgisch voetbal belangrijke informatie beloofd. De spelersmakelaar heeft een maand in de cel gezeten, maar wordt nu spijtoptant.

Dat wil zeggen dat Veljkovic alles gaat vertellen wat hij weet, in ruil voor strafvermindering. Volgens Peter Vandenbempt zal dit hoe dan ook serieuze gevolgen hebben.

"Als Veljkovic kan toelichten dat hij de spilfiguur was en en wie er allemaal betrokken waren, dan kan dit ongelooflijk belangrijke gevolgen hebben voor de sportieve toekomst van KV Mechelen en Waasland-Beveren", vertelt Vandenbempt bij Sporza. Als er bewijslast tegen de clubs is, lijkt degradatie naar een lager niveau onvermijdelijk.

"Nachtmerrie voor iedereen die boter op het hoofd heeft"

"Voor de onderzoekers is dit een godsgeschenk, maar voor iedereen die boter op het hoofd heeft in het voetbal, is dit een nachtmerrie. Ik zou hard moeten zoeken naar clubs waarmee Veljkovic geen zaken heeft gedaan, bij de ene al wat meer dan bij de andere", besluit Vandenbempt.

Poll: Denk jij dat Waasland-Beveren en Mechelen zullen degraderen?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Waasland-Beveren

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024