'RSCA negeert scouting en loopt deze 4 (!) spraakmakende transfers mis'

'RSCA negeert scouting en loopt deze 4 (!) spraakmakende transfers mis'
Woensdag 21 november 2018 - 13:35   I  

Het rommelt langs alle kanten bij RSC Anderlecht. Het is aan Michael Verschueren, de nieuwe sportief manager van paars-wit, om daar verandering in te brengen. Hij zal ook de scouting onder handen moeten nemen, want daar lopen heel wat malcontente mensen rond.

Het Laatste Nieuws weet dat de scouts van Anderlecht de jongste jaren vooral genegeerd werden. Tal van interessante spelers werden bij het bestuur aangebracht, maar Herman Van Holsbeecke en Luc Devroe deden tijdens voorbije transferperiodes gewoon hun eigen zin.

"De transfer van Uros Spajic in de zomer van 2013, overgenomen van Toulouse, is de laatste die er op voorspraak van de scoutingscel kwam", schrijft Het Laatste Nieuws. "Mogi Bayat mag dan wel de transfer van de Serviër hebben geregeld, het dossier Spajic werd door de scoutingscel op het bureau van Van Holsbeeck gelegd.

Lenglet was in beeld en speelt nu bij... Barcelona

"Nochtans brachten de RSCA-scouts de voorbije jaren heel wat vandaag gekende namen aan", gaat de krant verder. En dan volgt het indrukwekkende lijstje. "Om er maar enkele te noemen: Clément Lenglet (23), destijds Nancy, nu vaste waarde bij FC Barcelona, Ludwig Augustinsson (24), destijds linksback bij FC Kopenhagen, nu sterkhouder bij Werder Bremen."

"Giovanni Lo Celso (22), middenvelder van het Argentijnse Rosario, overgenomen door PSG en dit seizoen uitgeleend aan Real Betis, en de Braziliaan Richarlison (21), de huidige spits van Everton, via Watford overgekomen van Fluminense. Eén na één vandaag onbetaalbare spelers voor paars-wit, maar destijds wel haalbaar."

Clement Lenglet in actie bij Barcelona.

Richarlison verhuisde vorige zomer voor bijna 40 miljoen euro naar Everton en is ondertussen zelfs Braziliaans international.

Poll: Moet Anderlecht meer naar zijn scouts luisteren?

TAGS  I  Anderlecht  I  PSG  I  Barcelona  I  Everton  I  Kopenhagen  I  Werder Bremen  I  Real Betis  I  Fluminense

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022