Onthutsend: 'Rode Duivels namen pillen op het WK'

Onthutsend: 'Rode Duivels namen pillen op het WK'
Woensdag 21 november 2018 - 22:05   I   door Redactie

Gemiddeld 11 op 46 spelers per match op het afgelopen wereldkampioenschap begonnen een wedstrijd nadat ze ontstekingsremmers hadden genomen in de laatste drie dagen. Dat is verontrustend, aangezien een te veel aan ontstekingsremmers rampzalige gevolgen kan hebben tijdens en vooral na de carrière.

Ongeveer één op de vier spelers dus begint de wedstrijd met een pijnstiller. Hoewel er sprake is van een lichte daling ten opzichte van het vorige WK, blijft dat een een heel hoog cijfer. Dat meldt Het Nieuwsblad. Daarbij blijkt dat hoe verder een ploeg reikt in het toernooi, des te meer pijnstillers er worden genomen. Niet onlogisch gezien de korte opeenvolging en intensiteit van de wedstrijden.

Ook bij de Rode Duivels worden NSAID's (ontstekingsremmers, nvdr.) en pijnstillers genomen, maar op een “verantwoorde manier” benadrukt bondsdokter Kris Van Crombrugge. “Wij proberen dat zo minimaal mogelijk toe te dienen, omdat we de schadelijke effecten kennen. Maar zeker bij spelers op leeftijd zijn de gewrichten en de aanhechting gevoeliger. Wie een lichte slijtage vertoont, zal op wedstrijddagen een ontstekingsremmer nemen”, aldus de bondsarts.

 

Poll: Zou dit moeten verboden worden?

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024