"Mats Rits heeft de verkeerde keuze gemaakt"

Vrijdag 23 november 2018 - 14:35   I  

Mats Rits speelt sinds vorige zomer bij Club Brugge. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar op zijn 25ste heeft de middenvelder dan toch de top van het Belgische voetbal bereikt.

Volgens Urbain Haesaert, vroeger als scout aan de slag bij Ajax en tegenwoordig actief bij Anderlecht, zag een 15-jarige Rits wel een verkeerde keuze maken. Een piepjonge Rits had een akkoord met Ajax, maar besliste finaal om in te gaan op een voorstel van Beerschot.

Rits debuteerde er op 16-jarige leeftijd en scoorde meteen twee keer, maar daarna ging het bergaf met zijn carrière. "Mats kreeg bij Beerschot veel geld aangeboden, maar heeft daar duidelijk de verkeerde keuze gemaakt. (zucht) Zijn opleiding werd stopgezet", sakkert Haesaert in Het Laatste Nieuws.

"Mats heeft twee cruciale jaren in zijn opleiding gemist"

"Het is niet omdat je mag dineren met de spelers van de eerste ploeg en men je overal rondvoert, dat je evolueert als voetballer. Hij is toen twee jaar blijven stilstaan. Heel spijtig voor die jongen, die twee cruciale jaren in zijn opleiding heeft gemist."

Poll: Ben jij verrast over de ontwikkeling van Rits?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Mechelen  I  Beerschot  I  Ajax  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024