Iniesta met schokkend onthulling: "Ik dacht aan zelfmoord"

Iniesta met schokkend onthulling:
Dinsdag 27 november 2018 - 14:00   I   door Redactie

Andres Iniesta gaf vandaag een emotioneel interview met de Spaanse zender La Sexta. Hij praatte er openlijk over zijn depressie in 2009. Het seizoen 2008-2009 was voor Iniesta op sportief vlak een groot succes met de Spaanse titel, beker én de Champions League, maar emotioneel was hij gebroken.

"Het was een ongelofelijk jaar", vertelt Iniesta. "En dan komt de zomer en begin je je neerslachtig te voelen. Er is iets mis, maar je weet niet wat het is. Ik liet enkele testen uitvoeren, maar die brachten niets aan het licht. Je belandt in een spiraal waarbij je uiteindelijk alleen en met een leeg gevoel achterblijft. Daarbij kwam nog wat er gebeurde met Dani Jarque (Toenmalige aanvoerder van stadsrivaal Espanyol en een goeie vriend van Iniesta, die stierf op 8 augustus 2009 op 26-jarige leeftijd aan een hartaanval tijdens een trainingskamp, nvdr.)

"In zijn donkerste momenten dacht hij zelfs aan zelfmoord: “We hebben het over heel extreme omstandigheden. Ik zeg niet dat ik het wílde doen of het zou doen, maar ik was gewoon mezelf niet meer. Wanneer je heel kwetsbaar bent, is het moeilijk om de controle te bewaren. In seconden kan je bepaalde beslissingen nemen omdat het niet goed met je gaat.”

TAGS  I  Barcelona  I  Spanje

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024