Degryse haalt uit naar Club-speler na Dortmund

Degryse haalt uit naar Club-speler na Dortmund
Donderdag 29 november 2018 - 08:18   I   door Redactie

Club Brugge pakte een puntje in Dortmund. Knap, vindt ook Marc Degryse. Al is de analist toch ook wel kritisch. Vooral Wesley Moraes deed volgens de oud-speler van Club niet voldoende.

"Leko gooide zijn basisprincipes overboord en liet het allemaal iets te veel aan Dortmund. Op een gegeven moment had Club maar 30 procent balbezit en dat is te weinig. Ze kwamen te weinig op de helft van de Duitsers en als dat dan al het geval was, dan bleek Vanaken vaak nog hoger te staan dan Wesley", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Op de tegenaanval waren ze niet efficiënt genoeg", vervolgt de analist. "Ze kwamen er met te weinig mensen uit. Dat was teleurstellend. Ik zag Vormer in de beginfase een goede voorzet trappen, maar dan merkte je al snel dat Wesley er eigenlijk niet genoeg in geloofde en zo niet gevaarlijk kon worden. Een gebrek aan overtuiging en dat kan je hem kwalijk nemen."

"Aanvallend liet Club zijn identiteit toch een beetje varen. Dat is de keerzijde van de medaille. Verdedigend was het compact en gedisciplineerd, maar aan de overkant was het wat magertjes. Het was resultaatvoetbal."

Poll: Heeft Degryse gelijk?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024