Duitse pers haalt uit naar Club Brugge

Duitse pers haalt uit naar Club Brugge
Donderdag 29 november 2018 - 09:12   I   door Redactie

Borussia Dortmund - Club Brugge eindigde in een 0-0-gelijkspel. De Duitse kranten worden er niet wild van. Niet van Dortmund, maar ook zeker niet van de ingesteldheid van Club Brugge.

"Hoewel Brugge een overwinning nodig had om te kunnen hopen op een plaats in de knock-outfase, concentreerden de Belgen zich bijna uitsluitend op verdedigen en maakten ze geen serieuze vorderingen tot de 74ste minuut", is Der Spiegel hard voor de Bruggelingen. 

"Toen schoot Emmanuel Bonaventure Dennis net naast. Aan einde had BVB meer dan 75 procent balbezit, maar slechts twee schoten op doel. Brugge had er geen enkel.”

Der Kicker: “De gasten uit België trokken zich terug op hun eigen helft en richten zich voor de pauze vooral op verdedigen. (...) Daarna liet Dortmund Brugge even komen, maar Brugge straalde geen echt gevaar uit.”

Ook de Süddeutsche Zeitung zag een erg defensief Club. “Brugge verdedigde met alles wat er op het veld stond, en deze keer misten de Dortmunders inspiratie en snelheid om de Belgische muur te breken.”

Poll: Begrijp jij de kritiek van de Duitse pers?

TAGS  I  Dortmund  I  Club Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024