"Het brutale voetbal van Antwerp moet strenger bestraft worden"

Maandag 03 december 2018 - 08:31   I  

Royal Antwerp FC ging tijdens het voorbije weekend onderuit tegen STVV. Het werd 1-3 en dat had de oudste ploeg van het land deels aan zichzelf te danken. Zo gaf doelman Bolat een penalty weg door een slag uit te delen aan De Sart.

"De VAR bereikte op speeldag 17 een ongelooflijk dieptepunt. Ref Bert Put floot natuurlijk een slechte wedstrijd. Die penalty was goed gezien. Maar daarna ging hij de mist in", haalt ex-ref Serge Gumienny uit in Het Belang van Limburg.

"Ik zag twee schoolvoorbeelden van fasen waarin de VAR moest ingrijpen. Bolat klopte de neus van De Sart net niet over - rood dus - en er was die overtreding van Lamkel Zé op Bezus, waaruit de gelijkmaker viel. Ik kan dit niet meer volgen en kan me niet voorstellen dat hier een zinnige verklaring voor is."

"Brutale soort voetbal dat Antwerp brengt"

"Het is mijn aanvoelen dat de mensen in dat busje zich niet op hun gemak voelden", meent Gumienny. "Hoog tijd dus dat de VAR-beslissingen vanuit Brussel genomen worden. De refs als groep moeten zich trouwens ook eens bezinnen over hun aanpak van het brutale soort voetbal dat Antwerp brengt. Dat moet strenger worden bestraft."

Poll: Moet Antwerp strenger bestraft worden?

TAGS  I  Antwerp  I  STVV

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024