Grote veranderingen: Transfermarkt sluit voortaan pak vroeger in België

Grote veranderingen: Transfermarkt sluit voortaan pak vroeger in België
Dinsdag 04 december 2018 - 07:05   I   door Redactie

Het transfersysteem in België gaat flink op de schop. Zo wil men de Belgische transfermarkt al op 15 augustus laten sluiten volgend seizoen. Dat is twee weken vroeger dan dat nu het geval is (31 augustus). De winterse transfers wil men (op termijn) helemaal afschaffen.

In Engeland sloot men de transfermarkt dit seizoen ook al begin augustus. Dat geldt nu als voorbeeld voor de Belgische clubs. “Veel clubs beseffen dat we Engeland moeten volgen”, aldus Vincent Mannaert, manager van Club Brugge, in Het Nieuwsblad.

“Hoe korter de transferperiode, hoe beter de clubs moeten werken. Nu duurt zo'n zomermercato acht weken - van 1 juli tot 31 augustus - en dat is te lang. Als je ziet dat het niet loopt in de eerste matchen, worden er nog enkele nieuwkomers gehaald.”

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke wil ook de wintertransfers afschaffen. Luc Devroe juicht dat alvast toe. Maak eens een studie van de wintertransfers van de voorbije vijf jaar”, stelt Devroe. “Van alle Belgische clubs, hé. Hoeveel zijn er geslaagd? Trebel bij Anderlecht, maar noem er nog eens een paar. Tenzij je 15 miljoen euro uitgeeft, krijg je vaak miskopen. Vroeger bestond ze niet en dat lukte ook.”

Club stelt een compromis voor: in eerste instantie nog twee weken wintertransfers. “Volledig afschaffen is nu niet realistisch”, weet Vincent Mannaert. “Laten we eerst inkorten en zelfs bij een afschaffing moeten uitzonderingen mogelijk zijn. Als clubs een zwaar geblesseerde speler hebben, moeten ze in januari altijd de kans hebben om die te vervangen.”

Poll: Is dit een goeie wijziging?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024