Verschueren: "Champions League is niks meer voor Anderlecht"

Verschueren:
Dinsdag 04 december 2018 - 12:01   I   door Redactie

Michael Verschueren doet in Humo zijn plannen uit te doeken. De nieuwe sportieve baas van Anderlecht is ambitieus, maar zegt tegelijkertijd dat zijn club in de Champions League niets meer te zoeken heeft.

"Ons doel is sportief succes. Niet alleen in België, maar ook in Europa. Anderlecht heeft een fantastische geschiedenis met 34 landstitels. Maar ondertussen zijn we wel van het Europese toneel verdwenen, zijn we al jaren niet meer innovatief en schoten we budgettair tekort. Dan zeg ik: kijk niet naar hoe je Eupen en Waasland-Beveren achter je kunt houden, maar kijk naar boven, naar the next level", vertelt Verschueren in Humo.

"Wij gaan ons niet meten aan Juventus. Wij gaan ook Barcelona niet inhalen. Nee, de Champions League is niets voor ons. Maar er komt een hernieuwde Europa League, en daarin wil Anderlecht graag een hoofdrol opeisen", stelt Verschueren. 

"Alleen zijn onze middelen – 60 à 70 miljoen euro – nog onvoldoende. We zullen het moeten opnemen tegen ploegen uit Portugal en Rusland, en daar spreken we algauw over budgetten van meer dan 100 miljoen. Die kloof moeten we nu dichten."

Poll: Is Verschueren de juiste man op de juiste plaats?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024