Ballon d'Or: Waalse journalist weigerde voor Rode Duivels te stemmen

Ballon d'Or: Waalse journalist weigerde voor Rode Duivels te stemmen
Dinsdag 04 december 2018 - 19:31   I   door Redactie

Frédéric Larsimont, chef van de Waalse krant Le Soir mocht de officiële stemmen uitbrengen voor België tijdens de verkiezing van de Ballon d'Or. Het was een erg grote verrassing toen bleek dat er geen enkele Rode Duivel in zijn top 5 stond.

"Ik heb een lijst gemaakt op het moment van de stemming, met mijn persoonlijke, emotionele en sportieve criteria", begint de journalist. "In deze lijst was Eden Hazard (zijn hoogst genoteerde Belg, nvdr.) 8ste. En ik zie dat hij ook als 8ste geïndigd is. Daarbovenop staan de 5 die mijn stem kregen staan ​​in de top 7. Ik ben dus eerlijk geweest", verdedigt hij zich.

"De 5 waarvoor ik heb gestemd heb, hadden meer invloed op het seizoen dan Hazard", vind ik. Toch keken heel wat Belgen raar op dat Mbappé, Modric, Cristiano Ronaldo, Varane, Salah én dan nog twee onbekende spelers allemaal boven Hazard of De Bruyne zijn geïndigd. En dat voor de Belgische inzending. 

We geven u hieronder nog eens mee welke landen wél punten gaven aan onze Rode Duivels. Hazard of De Bruyne aanduiden als Belgische journalist was dus zeker en vast géén vriendjespolitiek geweest. 

Eden Hazard
1. Bahamas, Sri Lanka
2. Iran, Mongolië, Slovenië, Somalië, Soedan, Syrië, Zambia
3. Bolivia, Congo, de Cook Eilanden, Gambia, Libië, Liechtenstein, Madagascar, Maldiven, Montenegro, Nepal, Tsjechië, Servië , Zwitserland, Turkije
4. Azerbeidzjan, Bangladesh, Bulgarije, Burkina Faso, Colombia, de Comoren, Eritrea, Wales, Noord-Ierland, Dominicaanse Republiek, Sao Tome en Principe, Tadzjikistan, Thailand
5. Bahrein, Canada, Costa Rica, Ghana, Grenada, Japan, Macedonië, Mauritius, Palestina, Polen

Kevin De Bruyne
1/
2 /
3. Finland, Grenada
4. Brazilië, Kaapverdië, Chili, Cyprus, Gibraltar, Koeweit, Maleisië, Nederland, ba, Turkmenistan, Zambia
5. Bolivia, Mongolië, Turkije

Thibaut Courtois
1. Kirgizië
2. /
3. /
4. DR Congo
5. Madagaskar, Pakistan

Poll: Welke Belg had jij zeker in de top 5 gezet?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024