Nieuwe drastische regels JPL ingevoerd: "Matchfixing en corruptie zullen blijven"

Nieuwe drastische regels JPL ingevoerd:
Dinsdag 04 december 2018 - 20:32   I   door Redactie

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters wil strengere regels voor makelaars invoeren. Dat heeft hij beslist na de wantoestanden van de voorbije weken. Vooral jonge spelers moeten beter beschermd worden.

Zo het wordt het verboden voor makelaars om voetballers die jonger dan 15 jaar zijn onder hun hoede te nemen. Aan spelers die geen 18 jaar zijn, mogen ze ook geen vergoeding meer vragen. Ook zullen makelaars zich voortaan moeten registeren en ze moeten een borgsom van 25 000 euro betalen. 

Stijn Francis, makelaar van onder meer Toby Alderweireld en Dries Mertens heeft er alvast zijn bedenkingen bij: "Door die borgsom zullen jonge mensen niet meer aan het beroep kunnen beginnen, omdat ze dat geld gewoonweg niet hebben. Op dat vlak is dat dus concurrentiebeperkend en dat komt geen enkel vak ten goede."

Matchfixing

"Men kan niet verwachten dat de clubs een speler gaan begeleiden bij een eerste contract, want dat is de tegenpartij. Daar zijn makelaars dus wel degelijk nodig." Daarme spreekt de ervarin Francis, minister Muyters dus volledig tegen, want die beweert namelijk het omgekeerde."

"De echte problemen worden niet opgelost. Dit doet niks aan fraude, matchfixing of corruptie", besluit Francis. 

Poll: Wie denk je dat er het meest gelijk heeft ivm de regels?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024