AA Gent met overtuiging naar de kwartfinale, ook KV Kortrijk stoot door

AA Gent met overtuiging naar de kwartfinale, ook KV Kortrijk stoot door
Dinsdag 04 december 2018 - 22:35   I   door Redactie

AA Gent gaat door naar de volgende ronde in de Beker van België. Het wist Beerschot-Wilrijk te kloppen met 2-0. Ook KV Kortrijk heeft zich kunnen plaatsen voor de kwartfinales. De ploeg van coach Yves Vanderhaeghe versloeg Zulte Waregem met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Batsula.

Jaremtsjoek had al héél vroeg in de wedstrijd kunnen scoren, maar liet een reuzekans liggen. Even later staat zijn visier wel op scherp. Vadis infiltreerde in het strafschopgebied en vond Jaremtsjoek. De spits scoorde in de draai.

Beerschot Wilrijk maakte niet veel later gelijk, maar het feestje ging niet door. Hoffer knalt een corner in één tijd tegen het net, maar de ref heeft een fout gezien van Noubissi op Souquet.  AA Gent komt wél weer tot scoren toe, Tsjakvetadze lanceerde Rosted met een doorsteekpassje. De verdediger kon de bal in de verste hoek wegleggen.

AA Gent mocht gaan rusten met een verdiende 2-0 voorsprong. 

Tweede helft

In de tweede helft lijkt het spel wat stil te vallen. Beide ploegen proberen, maar kunnen geen grote kansen bij elkaar voetballen. Tot helemaal in slot Tsjakvetadze Beerschot helemaal uittelt. Die een zee van ruimte krijgt en de bal hard binnenknalt. Al bij al een vrij makkelijke zege voor de Gentenaars.

Poll: Denk je dat AA Gent de finale zal halen?

TAGS  I  AA Gent  I  Beerschot-Wilrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024