'Gouden Schoen-favoriet' valt door de mand: "Verschil met Vanaken heel groot"

'Gouden Schoen-favoriet' valt door de mand:
Woensdag 05 december 2018 - 14:32   I  

Hans Vanaken lijkt dé te kloppen man op het Gala van de Gouden Schoen. Na de jaarwisseling weten we of de Limburger zijn Club Brugge-ploegmaat Ruud Vormer opvolgt. Eén van Vanakens concurrenten viel tijdens het voorbije weekend alvast door de mand.

Mehdi Carcela, tijdens de terugronde van vorig seizoen nog zó geprezen, liet het afweten tijdens Club Brugge-Standard. De Marokkaan presteert de jongste maanden erg wisselvallig, en dat lijkt hem punten te kosten voor de Gouden Schoen. Zeker als je weet dat Hans Vanaken erg constant presteert.

"Preud'homme gaf in een interview aan dat Carcela die extra stap niet wil zetten. Dat toont weinig respect van Carcela voor de ploeg. Zeker omdat hij zelf niet het niveau haalt dat hij zou moeten halen. Tegen Club zorgde hij amper voor problemen", merkt gewezen Standard-speler Nico Claesen op in Het Nieuwsblad.

(Lees verder onder de foto)

"Door zijn attitude is Carcela in het buitenland niet geslaagd"

"Het is ook een beetje door die attitude dat hij in het buitenland niet is geslaagd", gaat Claesen verder. "Daar moeten zulke jongens opboksen tegen andere spelers. Hier kunnen ze de grote man zijn, maar dan moeten ze het wel elke match tonen. Opvallend genoeg was Carcela zondag wel kapitein."

De Gouden Schoen lijkt Carcel dus op zijn buik te mogen schrijven. "Hij wordt ook veel met de Gouden Schoen in verband gebracht, maar het verschil met Vanaken was zondag wel heel groot", besluit Claesen.

Trossard, Pozuelo of Malinovskyi?

Wie weet komt de grootste concurrentie voor Vanaken wel uit een ander kamp. Bij KRC Genk maakten Leandro Trossard, Alejandro Pozuelo en Ruslan Malinovskyi in 2018 heel wat indruk. Benieuwd of zij Club Brugge van een derde opeenvolgende - na José Izquierdo en Vormer - Gouden Schoen kunnen houden.

Poll: Moet Vanaken de Gouden Schoen winnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  KRC Genk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024