Anderlecht doet gouden zaken: 'Kan gerust 5 miljoen euro opleveren'

Anderlecht doet gouden zaken: 'Kan gerust 5 miljoen euro opleveren'
Woensdag 05 december 2018 - 18:31   I  

RSC Anderlecht staat voor boeiende tijden. Voorzitter Marc Coucke wil terug aanknopen met successen en daarom schakelde hij de hulp in van Michael Verschueren. Die ziet het groots en wil snel een samenwerking opzetten met een Chinese club.

Dat kan een serieuze bron van inkomsten zijn, zo blijkt. "Anderlecht wil het voorbeeld van Ajax volgen", weet Het Nieuwsblad"De Chinese top vijf zit al goed, maar paars-wit wil ten laatste tegen maart een samenwerking opzetten met een Chinese subtopper. En dat kan gerust 5 miljoen euro opleveren, want in Azië kijken ze met grote ogen naar RSCA-producten als Vincent Kompany, Romelu Lukaku en Youri Tielemans."

"Het akkoord zou impliceren dat Anderlecht Chinese jeugdtrainers uitnodigt in Brussel om ze cursussen te geven, maar zelf ook coaches met de RSCA-filosofie naar China stuurt. Er werd bijvoorbeeld al een training van de U13 van Anderlecht gefilmd, om in China te tonen hoe het er bij ons aan toegaat."

(Lees verder onder de foto)

Op termijn erg lucratief

Voor ze het goed en wel beseffen, zouden ze bij paars-wit al geld kunnen verdienen aan het project. "Zo'n samenwerking kan op termijn ook erg lucratief worden, want de prijzen voor goeie Chinese spelers swingen de pan uit. Om het eigen voetbal te promoten, geldt in de Super League - waar ondanks het bescheiden niveau wel grote bedragen in omgaan - een beperking op buitenlanders. Drie per club is het maximum en voor elke buitenlander in de kern moet er ook een Chinese speler van onder de 23 jaar bij zijn."

"De clubs reserveren hun tientallen miljoenen dus niet meer alleen voor Europese vedettes als Yannick Carrasco, maar ook voor eigen talenten. Alleen: zoveel zijn er daar niet van. En dus moeten de clubs strijden om de beste Chinezen en dat drijft de prijzen op. Als Anderlecht later een percentje kan krijgen op jonkies die zij hielpen opleiden, kan het gouden zaken doen."

Keepers heel interessant

Wat een gat in de (Chinese) markt kan zijn, is goede keepers opleiden. "Keepers zijn al helemaal interessant. Sinds 2001 geldt in de Chinese eerste klasse immers een verbod op buitenlandse keepers, en dat terwijl de keepersopleiding bij veel Chinese ploegen een drama is. Een gat in de markt dus. Als Anderlecht erin slaagt om goeie Chinese doelmannen op te leiden, zullen die enorm gegeerd zijn - lees: kassa kassa", besluit Het Nieuwsblad.

Poll: Sta jij achter dit plan van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  China

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024