Racing Genk zet scheve situatie recht, opnieuw sneuvelt eersteklasser

Woensdag 05 december 2018 - 22:38   I   door Redactie

Vanavond stonden er vijf bekerwedstrijden op het programma. KV Kortrijk en AA Gent wisten gisteren al door te stoten naar de kwartfinale, nu komen daar ook nog eens KV Oostende, Eupen, STVV, Racing Genk en tweedeklasser KV Mechelen.

Charleroi - KRC Genk 1-3

• 35': Gholizadeh 1-0
  • 54': Dewaest 1-1
  • 76': Maehle 1-2
  • 90'+4': Gano 1-3

De wedstrijd komt snel op gang, met kansen voor beide teams. Racing Genk neemt na een tijdje wel de bovenhand. Toch is het, een beetje tegen de gang in, Charleroi dat op voorsprong komt. Een gruwelijke misser van Nastic achterin bij Genk en die legt de bal zo klaar voor Gholizadeh, die Vukovic geen kans laat. Vanaf dat moment laat Charleroi Genk komen en speculeert het op de tegenaanval.

Tien minuten in de tweede helft is het uitgerekend Dewaest die zijn ploeg op gelijke hoogte brengt. Een voorzet vanaf de rechterkant raakt niet weg voor het doel. De verdediger controleert en poeiert de bal in de bovenhoek.

Tweede helft

Charleroi komt niet meer onder de druk van Racing Genk uit. Een vrije trap van Charleroi gaat helemaal de mist in. Daardoor kan Uronen Maehle lanceren, die een-twee met Ndongala opzet en de counter haarfijn afwerkt: 1-2. Gano telt in de laaste minuut van de extra tijd Charleroi helemaal uit. 1-3 voor Racing Genk, de Limburgers gaan door.