"Geen twijfel mogelijk, Club-speler wint de Gouden Schoen"

Donderdag 06 december 2018 - 19:33   I   door Redactie

JOE FM-presentator Sven Ornelis is een fervent aanhanger van Club Brugge. Hij twijfelt er dan ook niet aan dat Hans Vanaken de Gouden Schoen in ontvangst zal mogen nemen, want wie anders dan hij verdient deze eer, aldus Ornelis.

“Mijn eerste herinneringen gaan terug naar het tijdperk met Jan Ceulemans als speler”, vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine. “Hét clubicoon bij uitstek. Ik werd ooit eens gevraagd door Q2 om bij de Champions League langs de zijlijn te zitten. Aan de desk van de presentator stond ik dan voor, tijdens en na het duel samen met de Caje. Dan had ik wel iets van: what the fuck! De beste speler uit de geschiedenis van mijn favoriete voetbalclub.

“Super speciaal, want voor mij en veel leeftijdsgenoten blijft hij voor altijd onze god. Ceulemans is zo fantastisch, omdat hij – ondanks kansen in het buitenland – altijd trouw is gebleven aan zijn blauw-zwart. Dat zorgt voor iets mythisch. De gewone gast die niet voor het geld koos. Hij droeg ook perfect onze waarden uit: nooit opgeven, altijd blijven strijden, tot het laatst.

Gouden Schoen

“Nadien kregen we dan Timmy Simons, ook zo’n fijne en slimme gast en in deze generatie is het Hans Vanaken die er bovenuit steekt. Hij xerlengde onlangs ook zijn contract, maar blinkt vooral uit door zijn nuchterheid en realisme. Een benaderbare speler, geen vedetteallures en niet het grote showbeest. Wie anders dan Vanaken wint trouwens straks de Gouden Schoen?”, besluit Ornelis.

Poll: Welke ploeg zal de Gouden Schoen wegkapen?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024