"Meneer Hazard, mag ik jouw voeten kussen?"

Vrijdag 28 oktober 2016 - 22:15   I   door Redactie

Christian Fuchs vertelt in een opmerkelijke blogpost voor 'The Players' Tribune' over de titel die Leicester City pakte. Het moment waarop dan, want dat kwam door het gelijkspel van Chelsea tegen Tottenham. Eden Hazard scoorde de gelijkmaker. Hij werd zowaar de held bij Leicester.

"Ik krijg al kippenvel als ik er nog maar aan terugdenk", zegt de 30-jarige Oostenrijker. "Gary Cahill scoorde de 2-1. Gary, wat ben je een prachtige man. Ik schreeuwde het uit. 'Come on lads, come on Chelsea!' Ik bleef 20 minuten aan één stuk roepen. De jongens werden helemaal gek. En dan in de 83ste minuut ... Eden Hazard. Hazard, wauw. Heel erg bedankt man!"

"Ik kijk al naar voetbal van toen ik zes jaar oud was, maar nooit ik zag ik een mooier doelpunt dan die 2-2 van Eden. Toen ik hem die bal rechts in de bovenhoek zag krullen, kon ik het niet geloven. Het was een onmogelijk doelpunt. Iedereen bij ons ging uit zijn dak. Toen we twee weken later tegen Chelsea speelden in de laatste match van het seizoen stapte ik na het laatste fluitsignaal naar Eden Hazard en vroeg hem: 'meneer, mag ik jouw voeten kussen?' Hij lachte. In de laatste tien minuten van de match Chelsea-Tottenham klopte mijn hart trouwens razendsnel. Op een of andere manier kreeg ik de ingeving om mijn iPhone te pakken en het moment vast te leggen, vooral voor mijn vrouw en kinderen. Zo konden zij het ook zien en genieten."