Zware uithaal naar Preud'homme: "Hoe vaak gaat hij dat nog doen?!"

Zware uithaal naar Preud'homme:
Maandag 10 december 2018 - 10:05   I  

STVV en Standard vermaakten het publiek op Stayen, met een 1-1-gelijkspel als resultaat. De spelers maakten indruk, maar trainer Michel Preud'homme liet zich niet van zijn beste kant zien.

"Ik was zelf op STVV-Standard en dacht op het moment dat Boli kwam inglijden bij Vanheusden dat het geen overtreding was. Bekijk je de fase nadien op beelden, dan kan je niet anders dan concluderen dat Standard daar een penalty had verdiend", zegt ex-scheids Serge Gumienny in Het Belang van Limburg.

"Boli raakt de bal totaal niet, wel de tegenstander. Waarom de VAR daar niet ingrijpt, is mij een raadsel. Je hoort dan opperen dat Vanheusden het te veel opzocht, maar daar ben ik het niet mee eens. Het was niet zo dat hij in de tackle liep. Hij wachtte af en keek wat de STVV-speler ging doen. Gewoon strafschop.”

"Waarom worden trainers niet meer weggestuurd?"

Gumienny hekelt wel het gedrag van Preud'homme en zijn assistenten. "Verder is het gedrag van de Standard-bank mij weer opgevallen. Wanneer gaat de vierde man nog eens een trainer naar de tribune sturen? Preud'homme maakt het vuur aan en zijn assistenten sprongen bij iedere fase mee recht."

"Als vierde man moet je die mannen hun werk laten doen, maar als ze na tien keer niet doorhebben dat ze niet alles moeten aanvechten, houdt het op. Waarom ze niet meer weggestuurd worden weet ik niet. Misschien is het omdat je het in je verslag moet zetten en dan weer naar het bondsgebouw moet. Je bent een halve dag kwijt en ze nemen je bij zitting toch niet serieus als scheidsrechter", besluit Gumienny.

Poll: Had Preud'homme naar de tribune gestuurd moeten worden?

TAGS  I  Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024