Situatie bij RSCA escaleert: 'Bekijken of Vanhaezebrouck vervangen wordt'

Situatie bij RSCA escaleert: 'Bekijken of Vanhaezebrouck vervangen wordt'
Maandag 10 december 2018 - 16:35   I  

Het draait bij Anderlecht niet zoals Marc Coucke het voor aanvang van het seizoen had gedroomd. Veel spelers voldoen niet aan de hoge verwachtingen en bovendien zijn er ook steeds meer spanningen tussen Coucke en zijn trainer Hein Vanhaezebrouck.

Analist Nordin Jbari onthult dat het lang niet zo goed gaat tussen Coucke en Vanhaezebrouck als beide heren de buitenwereld laten geloven. “Vanhaezebrouck blijft tot het einde van het seizoen aan als trainer van Anderlecht. Daarna zal er bekeken worden of er al dan niet een nieuwe coach moet komen", vertelt Jbari bij RTBF.

"De samenwerking is gecompliceerd, want er zijn al meermaals spanningen geweest tussen trainer en het bestuur", gaat de ex-spits van onder meer Club Brugge en Anderlecht verder.

"Er is sprake van spelletjes tussen bestuur en trainer"

“Denk maar terug aan het voorval met Dimata. Die kreeg vakantie van Coucke, terwijl Vanhaezebrouck daar niet eens van op de hoogte was. Daar komt nog eens bovenop dat Vanhaezebrouck eigenlijk niet aangesteld is door het huidige bestuur. Én Vanhaezebrouck deelt dikwijls prikjes uit aan de Anderlecht-top.”

“Vlak voor de winterstop laat hij plots veel jongeren aantreden om aan te tonen dat zijn huidige groep niet goed genoeg is en dat hij nieuwe spelers nodig heeft. Dat is politiek. Er is sprake van spelletjes tussen het bestuur en de trainer", besluit Jbari.

Poll: Zal Vanhaezebrouck ook volgend seizoen nog trainer van Anderlecht zijn?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024