Verhuist Thomas Vermaelen dan tóch naar Belgische club?

Verhuist Thomas Vermaelen dan tóch naar Belgische club?
Maandag 10 december 2018 - 14:35   I  

Thomas Vermaelen (33) komt weer even boven water bij FC Barcelona. Vorige week verscheen onze landgenoot in de Spaanse beker nog eens aan de aftrap. Nu mag hij, door een blessure van Samuel Umtiti, zelfs hopen op een basisplaats in het Champions Leagueduel tegen zijn oude club AS Roma.

Toch heeft het er alles van weg dat Vermaelen aan zijn laatste maanden in Camp Nou bezig is. Zijn contract loopt af en een nieuwe deal lijkt er niet in te zitten. Dan maar een terugkeer naar België, waar hij nog nooit bij een eerste elftal speelde?

“Ik sta open voor alles”, aldus Vermaelen op de persconferentie voorafgaand op de match tussen Barça en Roma. Al lijkt hij vooral te hopen op een nieuw avontuur in de Premier League. “Een terugkeer naar Engeland is mogelijk. Ik heb goede herinneringen aan mijn tijd in de Premier League en was er heel gelukkig."

(Lees verder onder de foto)

"Die sfeer in het stadion... Dat mis ik wel"

"Tot op de dag van vandaag kijk ik alle matchen van Arsenal. Ik vind dat de nieuwe coach, Unai Emery, goed werk levert", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. "Ik steun de club door dik en dun. Als je die sfeer iedere keer in het stadion ziet en vooral vorige week in de derby tegen Tottenham... Dat mis ik wel."

"Ik herinner me nog heel levendig de derby in mijn tweede jaar, die we met 5-2 wonnen, na eerst 0-2 te hebben achtergestaan. De vieringen achteraf in de kleedkamer kan ik mij zo voor de geest halen", besluit Vermaelen.

Anderlecht & Club Brugge

Tijdens de voorbije transferperiodes werd Vermaelen al in verband gebracht met een verhuis naar Anderlecht of Club Brugge, maar daar kwam niets van in huis. Benieuwd of we de ervaren verdediger ooit nog het shirt van een Belgische (top)club zien dragen...

Poll: Zou jij Vermaelen graag in de Belgische competitie zien spelen?

TAGS  I  Barcelona  I  Anderlecht  I  Beerschot Wilrijk  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024