Pfaff heeft lovende woorden voor deze eersteklasse-doelman

Pfaff heeft lovende woorden voor deze eersteklasse-doelman
Dinsdag 11 december 2018 - 21:21   I   door Redactie

Jean-Marie Pfaff is een icoon in de Belgische voetbalgeschiedenis. Hij speelde voor onder meer SK Beveren en FC Bayern München, maar was ook jarenlang doelman bij de Rode Duivels. Ervaring genoeg dus. Hij merkte alvast een erg groot verschil op met ‘zijn’ tijd en het heden.

“Mijn broers speelden bij Eendracht Aalst en als mijn vader ze dan naar de training voerde, ging ik soms mee gaan kijken”, vertelt Pfaff aan Humo. “Dan zag ik Michel Verschueren bezig, die daar toen physical coach en keeperstrainer was. Ik zag die mannen daar met zandzakken op hun schouders trappen op en af lopen. Dat inspireerde mij. Ze deden pull-ups aan de reling en doken in de zandbak.”

“Dat heb ik toen allemaal opgeslagen en nadien bij Beveren gretig gebruikt van gemaakt. Ik liet zelfs een zandbak aanleggen. Nu trainen ze enkel nog op spelvormen. De doelmannen van tegenwoordig zijn volleyballers. Enkel Thomas Didillon van Anderlecht komt er nog wel eens tussen gevlogen, maar de rest staat gewoon op de lijn te wachten.”

Poll: Ben je het eens met Pfaff?

TAGS  I  Anderlecht  I  Beveren

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024