"Ik was zo teleurgesteld toen mijn zoon voor Club Brugge tekende"

Dinsdag 11 december 2018 - 23:27   I   door Redactie

Cyril Ngonge ging op zijn veertiende weg bij Anderlecht, na er acht jaar te hebben gevoetbald. Het jonge talent tekende een contract bij Club Brugge, waar hij meer kansen zou krijgen. Vader Michel was erg ontgoocheld.

"Omdat Cyril niet meer zeker was van speelkansen, besluite hij in Brugge verder te timmeren aan zíjn weg", vertelt vader Michel aan Het Laatste Nieuws. "Ik was wel meer teleurgesteld dan hijzelf. Club heeft hem evenwel goed gedaan. Cyril leerde hier Nederlands en dankzij Pascal de Maesschalck is zijn integratie bijzonder goed verlopen."

"Zonder hem zou Cyril heel wat moeilijke momenten hebben gekend. Zou hij nu niet in de eerste ploeg van Club spelen. Kijk, een gewone coach behandelt elke speler gelijk. Maar een goeie coach is een pedagoog. Die weet wie hij hoe moet benaderen, want iedereen is verschillend."

"Ook Sven Vermant, als coach van de U21, heeft hem zeer goed kunnen begeleiden. Net als Sam Kamal, zijn techniektrainer. Het was uiteindelijk dan toch een goede beslissing om naar Club te gaan", besluit Michel. 

Poll: Heeft Anderecht een fout gemaakt door Ngonge te laten gaan?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024