Publiekslieveling Anderlecht weigert Club Brugge: "Ik heb lang getwijfeld"

Publiekslieveling Anderlecht weigert Club Brugge:
Woensdag 12 december 2018 - 18:05   I  

Hij was graag gezien in het Constant Vanden Stockstadion, toen hij er tussen 2001 en 2004 actief was. Nadien had Ivica Mornar, inmiddels 44, nog bij Club Brugge kunnen belanden. Maar hij weigerde blauw-zwart.

In 2001 koos Mornar voor een gevoelige overstap van Standard naar Anderlecht. "Ik was mentaal wel sterk. Zo herinner ik me nog mijn eerste match bij Anderlecht tegen Tiraspoll. Ik mocht twintig minuten invallen en wist dat de Anderlecht-fans me zouden uitfluiten. Maar ik toonde mezelf en ze zongen al snel: Mornar is a Sporting-boy. Fantastisch", zegt de Kroaat in Het Nieuwsblad.

De fans van Standard hadden het moeilijk met de keuze van Mornar. 'Wij behandelen verraders zoals ze dat in jouw land doen', lieten ze via een spandoek weten. "Dat deed echt pijn. Achteraf kreeg ik wel een brief met excuses van de club. Ik heb mij altijd honderd procent ingezet voor Standard en het maakt me fier dat ik voor twee van de drie grootste Belgische clubs speelde."

Club Brugge

"Weet je dat ik ook bij Club Brugge had kunnen voetballen? Op het einde van mijn carrière was Marc Degryse sportief directeur bij Club Brugge. Hij wilde mij, maar ik had last van een chronische ontsteking aan mijn hamstring en weigerde. Maar ik heb wel lang getwijfeld over het aanbod", besluit Mornar.

Poll: Zou iemand als Mornar vandaag de dag aan spelen toekomen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024