Club-speler heeft 2 dagen gehuild na deze streek van Leko

Club-speler heeft 2 dagen gehuild na deze streek van Leko
Woensdag 12 december 2018 - 20:03   I   door Redactie

De 18-jarige Cyril Ngonge is er eentje om in de gaten te houden. Als puber ruilde hij Anderlecht in voor Club Brugge om meer speelkansen te krijgen. Dat ging even goed, maar Vader Michel Ngonge hield toch even zijn adem in toen Leko hem plots geen kansen meer gaf…

“Het was afgelopen zomer dat hij voor het eerst van de A-kern mocht proeven”, vertelt Michel aan Het Laatste Nieuws. “Eventjes toch… wat was ik kwaad! Cyril had net zijn contract, dat nog één jaar liep, vernieuwd en voor drie seizoenen getekend. In de deal was overeengekomen dat hij met de A-kern zou meetrainen, maar na twee weken stuurde Ivan Leko hem terug naar de beloften.”

“Ik wist niet meer waar ik het had. Ik herinner me nog goed hoe Cyril hier in zijn appartement zat: als een hoopje ellende. Wenend. Twee dagen aan een stuk. Triestig om te zien. Het plan was om op dat moment de zelfverzekerde Ngonge te prikkelen. Hem (mentaal) sterker te maken tegen de winterstage, net na Nieuwjaar.”

“Dat hij een maand eerder terug is bij de A-kern, is de verdienste van beloftencoach Rik De Mil en zijn assistent Carl Hoefkens. Ik ben al die mensen erkentelijk. Sindsdien gaat het explosief snel met zijn carrière”, besluit vader Michel.

Poll: Is hij nu volledig klaar om als basisspeler bij Club Brugge te fungeren?

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024