Crisis bij Club Brugge: 'Basisspeler is het beu en forceert vertrek'

Crisis bij Club Brugge: 'Basisspeler is het beu en forceert vertrek'
Maandag 17 december 2018 - 08:03   I  

Club Brugge blijft na een doelpuntloos gelijkspel in en tegen Kortrijk achter met een magere 10 op 30. Te weinig voor een titelkandidaat, en dat beseffen ze ook in het Jan Breydelstadion. De frustratie neemt toe, ook bij aanvalsleider Wesley Moraes.

Wesley is het stilaan beu dat hij iedere week opnieuw moét spelen. "Op zijn rechterknie plakt al maanden zwarte tape. Om de pijn draaglijker te maken. Rusten is namelijk geen optie. Wesley moét spelen. Wegens geen alternatief voorhanden", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Week na week rust alle druk op de schouders van Wesley. Tot zijn eigen frustratie. De Braziliaan is naast gehavend ook moe. Zijn niveau lijdt eronder. Zijn toekomstperspectief ook", merkt de krant op. Het is goed mogelijk dat hij in januari andere oorden opzoekt. "Wesley mikte begin dit seizoen nog op 20 doelpunten in de competitie, maar zit net voor halfweg achter op schema. Zijn 7 goals misleiden bovendien, door die hattrick tegen AA Gent en die doublette tegen Eupen."

"Meer killer worden"

"Bij een topclub hoort een spits in meer dan 4 van zijn 17 wedstrijden succesvol te zijn - de verzachtende omstandigheden omtrent zijn knie vergoelijken niet alles. Wesley moet nog meer die killer worden. En de juiste keuzes maken, zoals in Kortrijk waar hij afhaakte in plaats van naar de tweede paal te lopen toen Vormer nog maar eens voor een assist kon zorgen."

Poll: Denk jij dat Wesley na de winterstop nog bij Club Brugge speelt?

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024