‘Deze 2 Belgische topclubs azen op Marco van Ginkel’

‘Deze 2 Belgische topclubs azen op Marco van Ginkel’
Maandag 24 december 2018 - 21:18   I   door Redactie

Marco van Ginkel (26) staat al sinds de zomer van 2013 onder contract bij Chelsea, maar daar kon hij nooit doorbreken. De Londense topclub verhuurde de Nederlandse spelmaker al aan verschillende ploegen, maar nu lijkt een definitieve transfer in de maak.

Het is al een tijdje duidelijk dat Chelsea niet meer op van Ginkel rekent. De middenvelder sukkelde doorheen zijn carrière al meermaals met zware blessures en lag ook dit kalenderjaar zomaar eventjes acht maanden in de lappenmand door een zware knieblessure.

Er komt stilaan licht aan het einde van de tunnel voor van Ginkel, die in het voorjaar van 2019 opnieuw volledig fit zou moeten zijn. Ondertussen liggen enkele clubs op vinkenslag om de Nederlander binnen te halen. PSV, waar van Ginkel eerder al twee keer actief was op uitleenbasis, is alvast geïnteresseerd.

(Lees verder onder de foto)

Anderlecht, Club Brugge of andere Belgische club?

Al is het niet uitgesloten dat van Ginkel binnen afzienbare tijd bij een Belgische topclub belandt. Als Anderlecht binnenkort bijvoorbeeld uitpakt met de komst van Phillip Cocu - een man die op het verlanglijstje van Marc Coucke zou staan - , is het niet uitgesloten dat de Nederlandse trainer de naam van van Ginkel opwerpt als potentiële versterking.

Paars-wit is al een hele poos op zoek naar een nummer 10 en van Ginkel zou die leemte vanzelfsprekend kunnen invullen. En wie weet melden ook andere Belgische topploegen - Club Brugge houdt wel van een goede Nederlandse voetballer - zich straks wel bij Chelsea. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Update 24/12 21:18

Ondertussen is het ook duidelijk om welke twee Belgische topclubs het precies gaat. Zo zouden Club Brugge en Anderlecht op de Nederlandse middenvelder azen. Of hij ook effectief haalbaar is voor één van beide clubs, is nog niet duidelijk.

Poll: Zou jij van Ginkel graag in de Belgische competitie zien voetballen?

TAGS  I  Chelsea  I  PSV  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Standard  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Antwerp

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024