Mannaert bekent: "Anderlecht vond dat vreemd en was er niet blij mee"

Mannaert bekent:
Woensdag 19 december 2018 - 17:04   I   door Redactie

Vincent Mannaert is al sinds jaar en dag aan de slag bij Club Brugge, maar de CEO van blauw-zwart heeft ook een verleden bij... RSC Anderlecht. Mannaert speelde er in de jeugd, maar bereikte de eerste ploeg niet.

Dat had onder meer te maken met het feit dat Mannaert zijn studies voorrang gaf. "Ik wilde sowieso verder studeren, universiteit doen. Dat was voor mij al jaren duidelijk. Maar dat vonden ze bij Anderlecht eerder vreemd", vertelt de huidige manager van Club Brugge in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik was zeventien, speelde regelmatig mee met het tweede, stond in het nationale jeugdelftal… en dan universiteit gaan doen. ‘Wíl je wel echt profvoetballer worden dan?’, was de vraag. Natuurlijk wilde ik dat, maar ik wilde ook een andere kant van mezelf ontwikkelen."

"Ik ging studeren. Dat stond vast"

"Anderlecht was daar niet zo blij mee; voetbal en studie was destijds nog niet goed mogelijk als combinatie. Ze hebben verschillende keren naar mijn vader gebeld om me over te halen voor het voetbal te kiezen. Die druk van de club… die was er. En die was groot. Maar ik ging studeren. Dat stond vast", besluit Mannaert.

Mannaert speelde na zijn passage bij Anderlecht in de lagere reeksen onder meer nog bij Eendracht Aalst, Heirnis Gent, Eendracht Hekelgam, KAV Dendermonde en KSK Opwijk.

Poll: Vind jij Mannaert een goede CEO voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024