RSCA krijgt stevige waarschuwing: 'Phillip Cocu niét halen'

RSCA krijgt stevige waarschuwing: 'Phillip Cocu niét halen'
Zaterdag 29 december 2018 - 19:14   I   door Redactie

RSC Anderlecht is dezer dagen naarstig op zoek naar een nieuwe trainer. De naam van Phillip Cocu staat helemaal bovenaan op het verlanglijstje van Marc Coucke en Michael Verschueren. Maar… Zou de Nederlander wel een goede T1 zijn voor paars-wit?

Journalist Hugo Camps waarschuwt Anderlecht voor het binnenhalen van Cocu. “Het loon van Phillip Cocu kan oplopen tot 4 miljoen euro per jaar. Moet je dat, Anderlecht zijnde, willen? Er is veel exorbitant in het voetbal, maar 4 miljoen voor een poldertrainer tart de verbeelding”, aldus Camps in Het Laatste Nieuws.

“Verder niets ten nadele van Cocu. Sierlijke voetballer met een pass à la Van Hanegem in de benen. Rustige coach die met PSV de successen aaneenreeg, zij het in Eindhoven, niet in Europa. Een stil water, niet geoefend in Bourgondische luidruchtigheid.”

“Het laatste zou hem kunnen opbreken in Neerpede. De coach van RSCA moet tussen het volk staan, gore grappen aanhoren en zich laten bepotelen door hitsige ultra's. Dat gaat Phillip niet goed af. Hij blijft liever zwaan, veelal zonder woorden”, benadrukt Camps.

(Lees verder onder de foto)

“Cocu is geen crisismanager”

“Zijn ontslag bij Fenerbahçe was mede ingegeven door zijn ietwat norse afstandelijkheid. Een arm om de schouders van een speler is een moeilijke oefening voor de ex-international. Veel warmte heeft hij niet in de aanbieding.”

Volgens Camps zou Cocu dan ook niet de juiste man zijn voor Anderlecht. “Hij benadert het voetbal als een vak, niet als een emotie. Dat kan misschien bij PSV, maar bij Anderlecht ligt dat moeilijk. Daar is alles emotie, inclusief doelpalen en cornervlaggen. Een coach die het droog houdt in het Astridpark wordt afgestoten als vreemd lichaam. Phillip Cocu is geen crisismanager. Hij is te elegant voor grote woorden en vliegwerk met tafels en stoelen. Beetje schuw ook.”

Poll: Zou Cocu een goede trainer zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  PSV  I  Fenerbahçe

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024