"Wil Anderlecht 4 miljoen voor hem betalen? Een enorm risico"

Zondag 30 december 2018 - 13:34   I   door Redactie

Bij RSC Anderlecht dromen ze van een samenwerking met Phillip Cocu. De Nederlandse oefenmeester staat helemaal bovenaan op het verlanglijstje van het paars-witte bestuur. Of Cocu ook daadwerkelijk naar het Constant Vanden Stockstadion zal verhuizen, is nog niet duidelijk.

Volgens Nico Dijkshoorn, columnist bij Het Nieuwsblad, is Cocu niet de juiste man op de juiste plaats voor Anderlecht. "Wat heeft Anderlecht toch met mislukte Nederlandse trainers? Waar zit hem de aantrekkingskracht? Als ik de naam Phillip Cocu hoor, dan denk ik niet meteen aan succes", opent Dijkshoorn in de krant. "Ik herinner mij vooral de keer dat Cocu, met een megafoon voor zijn mond, woedende PSV-supporters toesprak. Daar zag je de kern van Cocu."

"Phillip is de aardige, zwijgende buurman die je tegenkomt als hij precies om halftien 's avonds de hond uitlaat. Cocu is de zielige man achter in de rij, een dag voor kerst, die de laatste kalkoen vlak voor zijn neus verkocht ziet worden. De Cocu die ik ken, vindt het heerlijk om op zondagmiddag een landschapje te schilderen. En die moest opeens, vlak voor een horde woedende supporters, de daadkrachtige, mondige trainer uithangen. Dat ging hem niet goed af. Zelfs door de megafoon was hij nauwelijks te verstaan."

(Lees verder onder de foto)

"De overstap is te groot voor Cocu"

Dijkshoorn wil Anderlecht wakker schudden. De Nederlander is van mening dat zijn landgenoot Cocu aanstellen als opvolger van Hein Vanhaezebrouck een serieuze gok is. "Wat ik wil zeggen: de overstap is te groot. Phillip is te zeer beïnvloed door jarenlange gemoedelijkheid, vertrouwdheid en rust. In slaap gesust door onbeperkt krediet, omdat hij een zoon van de club (PSV, nvdr.) is."

"In Turkije heeft hem dat niet heel erg geholpen. Daar is de trainer een dompteur in een circustent zonder zeil. Turkse supporters, die wachten je niet netjes op bij de bus. Die tillen de bus met z'n allen op en zetten hem omgekeerd voor je woonhuis."

"Een enorm risico"

"Cocu heeft heel erg slecht gepresteerd in Turkije en als trainer alleen enkele jaren goede resultaten gehaald op de plek waar hij iedere grasspriet kent. Is het dan verstandig  van Anderlecht om voor zo'n trainer 4 miljoen euro per jaar te betalen? Dat lijkt mij een enorm risico", voegt Dijkshoorn er nog aan toe.

Poll: Zou jij Cocu verwelkomen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  PSV  I  Fenerbahçe

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024