Eerste sterkhouder weg bij Genk? 'Ze willen 8 à 9 miljoen betalen'

Eerste sterkhouder weg bij Genk? 'Ze willen 8 à 9 miljoen betalen'
Zondag 30 december 2018 - 14:37   I   door Redactie

In de Luminus Arena zullen ze maar wat blij zijn als de maand januari achter de rug is. Het bestuur van KRC Genk is er als de dood voor dat het tijdens de nakende mercato enkele van zijn huidige smaakmakers gaat verliezen.

Een terechte vrees, want de interesse lijkt wel iedere dag toe te nemen. Niet alleen Sander Berge, Alejandro Pozuelo en Leandro Trossard zijn 'hot' op de transfermarkt, maar ook Aly Samatta speelde zich de voorbije weken en maanden in de kijker.

Samatta was in de Jupiler Pro League alleen al goed voor 15 doelpunten in 20 wedstrijden. In de Europa League zijn de cijfers van de Tanzaniaanse spits nog beter: hij scoorde er 9 keer in 10 duels.

Naar de Premier League?

De goaltjesdief van Genk is eerder deze maand 26 geworden. Bovendien is Samatta aan het meest productieve seizoen uit zijn carrière bezig. Dat alles samen kan er in januari voor zorgen dat de spits eieren voor zijn geld kiest en Genk verlaat.

Aan interesse is er geen gebrek. Verschillende middenmoters en laagvliegers uit de Premier League zouden op Samatta azen. Middlesbrough, de huidige nummer vijf in de Engelse tweede klasse, zou zelfs al 8 à 9 miljoen euro gereserveerd hebben voor de komst van de Tanzaniaan. Wil Samatta voor de titel spelen met Genk of primeert een transfer? Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Denk jij dat Samatta na de winterstop nog bij Genk zal spelen?

TAGS  I  KRC Genk  I  Middlesbrough

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024