Bayat én Limbombe in vieze papieren: ‘Ze hebben Club Brugge bedrogen’

Bayat én Limbombe in vieze papieren: ‘Ze hebben Club Brugge bedrogen’
Maandag 31 december 2018 - 07:00   I   door Redactie

De Franse politie stelt zich vragen bij de transfer van Anthony Limbombe. De 24-jarige vleugelspeler ruilde Club Brugge vorige zomer in voor het Franse Nantes, maar bij die overgang zou niet alles volgens het boekje verlopen zijn.

Volgens de toonaangevende sportkrant L’Equipe zou bij de transfer de tekenbonus van Limbombe van 3 miljoen euro voor de helft in de zakken van Mogi Bayat, zijn zaakwaarnemer, terechtgekomen zijn. Bovendien zou diezelfde Bayat ook een transfer naar Huddersfield hebben tegengehouden.

Christian Negouai, oud-speler en lang de makelaar van Limbombe, onderhandelde deze zomer met Huddersfield en zou de flankspeler voor zo’n 15 miljoen euro naar de Premier League loodsen. Tot Limbombe een deal sloot met makelaar Dirk De Vriese, die linken heeft met Bayat.

Bayat en Limbombe omzeilden Franse wet

Huddersfield trok daarop de stekker uit de onderhandelingen en uiteindelijk verkaste Limbombe voor een bedrag van 8 à 10 miljoen euro naar Nantes. Club Brugge kwam bedrogen uit, want het liep ettelijke miljoenen euro’s mis.

Met de ruime tekenvergoeding die in zijn zak belandde, zou Bayat de Franse wet omzeild hebben. Ook Limbombe zou ervan op de hoogte geweest zijn. Het gerecht zal de zaak verder onderzoeken.

Poll: Geloof jij in de onschuld van Limbombe?

TAGS  I  Club Brugge  I  Nantes  I  Huddersfield

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024