Martinez zwáár onder de indruk: "Hij is de toekomst van het Belgische voetbal"

Martinez zwáár onder de indruk:
Maandag 31 december 2018 - 13:31   I   door Redactie

Roberto Martinez heeft in Het Laatste Nieuws teruggeblikt op het fantastische 2018 van de Rode Duivels. De bondscoach van de nationale ploeg haalde voor de gelegenheid nog eens de loftrompet boven voor één van zijn jeugdige spelers: Youri Tielemans.

Het is een publiek geheim dat Martinez de nog steeds maar 21-jarige Tielemans hoog heeft zitten. “Als je het hebt over hoe een jonge voetballer zich moet ontwikkelen, is Youri het voorbeeld. Doorbreken tot in de eerste ploeg van Anderlecht, titels winnen, kapitein worden en dan op het juiste moment de stap zetten naar het buitenland", klinkt het in de krant.

Toch merkt de bondscoach ook op dat niet alles van een leien dakje loopt voor de middenvelder. "Youri heeft tegenwoordig wel een grotere rol bij Monaco dan hij verwacht had. Youri had rustig kunnen groeien, en leren van de absolute top, maar ineens moet hij de ploeg dragen - naast hem op het middenveld staan jongens van 17 jaar."

'The light of the future'

"Youri Tielemans is ‘the light of the future’. Hij is de toekomst van het Belgische voetbal. Hij stond al op een WK, speelde aan de hand van Fellaini, Dembélé, Vermaelen, Kompany, De Bruyne, Hazard... Da’s van goudwaarde", besluit Martinez.

Poll: Is Tielemans de toekomst van het Belgische voetbal?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  Monaco

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024