Vertrekt Roberto Martinez bij de Rode Duivels?

Vertrekt Roberto Martinez bij de Rode Duivels?
Maandag 31 december 2018 - 22:17   I   door Redactie

Roberto Martinez leidde de Rode Duivels op het WK 2018 naar de bronzen medaille en werd onlangs ook verkozen tot Coach van het Jaar in ons land. Toch staat het lang niet vast dat hij nog lang aan het roer zal staan bij de nationale ploeg.

In een gesprek met La Dernière Heure dropte Martinez al een eerste hint. "Of ik in 2020, aan de start van de volgende Nations League, nog bondscoach van België zal zijn? Die vraag moet je stellen aan de mensen die de beslissingen nemen, hé. Dat heb ik niet in handen."

"De Chinese competitie trekt mij aan"

In een interview met Het Laatste Nieuws steekt de ex-trainer van Everton dan weer niet onder stoelen of banken dat hij op een dag eens in China zou willen werken. "Ik vind het belangrijk dat ik kan werken voor een eigenaar of een voorzitter die gelooft in mij, en die mij kansen geeft. Dat kan overal zijn – geografie sluit voor mij geen ­deuren", aldus Martinez.

"De Chinese competitie trekt mij aan... ­Mensen hebben een verkeerd beeld. Ze denken dat de buitenlanders het verschil maken, maar dat zijn er per regel maar drie per club. De uitdaging is dus hoe je als coach die zeven Chinese spelers, plus de doelman, collectief kunt laten voetballen. Je kunt niet communiceren in hun taal, je komt uit een ­andere cultuur... Ja, het boeit mij."

(Lees verder onder de foto)

"Naast de optie om bondscoach van België te worden, kon ik ook naar een Chinese club"

Martinez verklapt ook dat hij in een recent verleden een Chinees aanbod kreeg. "Ja... Naast de optie om bondscoach van België te worden, kon ik ook naar een Chinese club... Ik heb dat toen meteen van tafel geveegd omdat ik in de waan verkeerde dat China gewoon iets was van ­grote namen aantrekken met veel geld. Mis, dus. In de toekomst zou ik twee keer nadenken bij een bod. Als het project mij aanspreekt, natuurlijk", besluit de Spanjaard. Het is dus niet uitgesloten dat hij de Rode Duivels vroeg of laat inruilt voor een avontuur in China.

Poll: Hoop jij dat Martinez in 2020 nog steeds bondscoach van de Rode Duivels is?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024