Proto ziet groot verschil tussen Anderlecht en Club: "Chapeau, Preud'homme"

Proto ziet groot verschil tussen Anderlecht en Club:
Zaterdag 29 oktober 2016 - 08:41   I   door Redactie

Silvio Proto staat nu in doel bij KV Oostende. In Het Laatste Nieuws blikt hij terug op zijn periode bij Anderlecht. Vorig seizoen moest hij met paars-wit de titel aan Club Brugge laten.

"KV Oostende is een zeer open club", zegt Proto. "Ik ga vaak met spelers eten. Ik ben ervan overtuigd dat die cohesie ook wedstrijden doet winnen. Als ik hoor wat Club Brugge allemaal naast het veld deed om kampioen te worden, dan zeg ik: 'Chapeau Preud'homme.' Bij Anderlecht gingen we na een training sneller naar huis. Dat is geen kritiek, want er zijn daar zoveel matchen en je gaat al zo vaak op afzondering, dat je ook graag thuis bent." Meteen legt Proto wel het punt bloot waarop Club vorig seizoen mee het verschil maakte.

Overigens ziet Proto niet zo veel verschil tussen de kernen van Oostende en Anderlecht. "Oostende én Anderlecht hebben goede spelers. Het grootste verschil is dat Anderlecht - indien nodig - in de wintertransferperiode nog zes spelers kan halen. Ik hoorde dat René Weiler nog vier versterkingen wil. In een jaar kan Anderlecht uitgeven wat Oostende in vijf jaar betaalt. Tien miljoen voor een transfer (doelt op Stanciu, red.), dat kan Oostende niet. Dat is zelfs voor Anderlecht ongelooflijk."

TAGS  I  Silvio Proto  I   Anderlecht  I   Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024