'Rutten eist meteen toptransfer bij Anderlecht'

'Rutten eist meteen toptransfer bij Anderlecht'
Zaterdag 05 januari 2019 - 15:35   I   door Redactie

De voorbije dagen en weken werden er tal van coaches in verband gebracht met de vacante positie in het Constant Vanden Stockstadion. Nu zou de Nederlander Fred Rutten in polepositie liggen om de nieuwe T1 van RSC Anderlecht te worden.

Rutten is een vrij man sinds hij opstapte bij Maccabi Haifa en kan dus meteen aan de slag gaan bij paars-wit. Volgens Het Nieuwsblad zal de Nederlandse trainer ook meteen zijn stempel drukken op Anderlecht als hij getekend heeft.

Rutten is niet de man die zijn spelers zal overladen met tactiek en bovendien is hij ook niet de grootste fan van wetenschappelijke data. Hij laat zijn elftallen vaak teren op individueel talent. Om zijn aanpak succes te laten opleveren zal Anderlecht dan ook fors moeten inkopen, zo meent HNB. Hij zal onmiddellijk een grote transfer eisen - wie weet zelfs meerdere.

"Rutten kan ideale coach zijn"

"Op sportief vlak kan Rutten absoluut de juiste man op de juiste plaats zijn. Voor de vele jonkies van Anderlecht is hij de ideale coach, één die hen speelkansen zal geven als ze het verdienen en hen goed zal begeleiden. Maar de Nederlander is niet degene die zich met de volledige omkadering zal bezighouden: als hij de job krijgt, zal hij fungeren als coach", benadrukt de krant.

"De rest zal Rutten overlaten aan algemeen manager Michael Verschueren en sportief directeur Frank Arnesen, die allebei ook nog maar net aan hun nieuwe functies begonnen zijn en nog alles te bewijzen hebben. De puzzelstukjes zijn er al. Aan Verschueren, Arnesen, voorzitter Marc Coucke, de spelers en - wie weet - Rutten om te zorgen dat ze op de juiste plaats belanden."

Poll: Zou jij Rutten verwelkomen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  PSV

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024