"Het is de vraag of hij de geschikte kandidaat is om T1 van RSCA te worden"

Zaterdag 05 januari 2019 - 21:31   I   door Redactie

Marc Coucke, Michael Verschueren en Frank Arnesen speuren momenteel de markt af op zoek naar een nieuwe trainer voor RSC Anderlecht. De keuze lijkt in eerste instantie te gaan vallen op Fred Rutten.

De Nederlander zou in polepositie liggen om minstens tot het einde van het seizoen trainer van Anderlecht te zijn. Bij Het Nieuwsblad stellen ze zich evenwel vragen bij de interesse in de Nederlander.

"Ondanks zijn lange staat van dienst is het palmares van Rutten als coach nog bijna maagdelijk leeg", merkt de krant op. "Ondanks dat hij coach was van topclubs PSV en Feyenoord pakte Rutten slechts twee prijzen in zijn carrière, telkens met - jawel - Twente. In 2001 wonnen De Tukkersonder zijn trainerschap de Nederlandse beker, in 2006 waren ze één van de winnaars van de Intertoto Cup - een Europees zomertoernooi dat diende om alsnog toegang te krijgen tot de UEFA Cup (de huidige Europa League)."

"Geen groot palmares en weinig succes"

Of Rutten de geschikte man is voor de job in Brussel, zal nog moeten blijken. "Geen groot palmares en weinig succes de laatste jaren: men kan zich afvragen in hoeverre Rutten de geschikte kandidaat is voor Anderlecht, de Belgische recordkampioen waar de honger naar succes bij zowel het management als de fans gigantisch is", besluit HNB.

Poll: Zou Rutten een goede keuze zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  PSV  I  Feyenoord  I  Twente

dinsdag 28 maart 2023

maandag 27 maart 2023

zondag 26 maart 2023

zaterdag 25 maart 2023